Movement Sysytem logo 5-2016

Tavoitteena pistoolikyykky, osa 1: Avustavat liikkeet

Posted by on / 0 Comments

Yhdellä jalalla tehtävä pistoolikyykky on monipuolinen liike, jonka tekemiseen tarvitaan sekä voimaa että liikkuvuutta. Aloittelijan kannattaa lähteä pistoolikyykyn harjoittelussa liikkeelle avustavien liikkeiden kautta – katso CompactFitin päävalmentajan Jukka Rajalan ohjeet videolta.

PISTOOLIKYYKKYHAASTE

Jukka Rajala haastaa kaikki opettelemaan pistoolikyykyn. Hän on laatinut teille kuuden viikon harjoitteluohjelman, jonka avulla liikkeen suorittaminen pitäisi onnistua ja tuloksia tapahtua.

Ensimmäisen viikon harjoitusohjelma

Ensimmäisen kahden viikon aikana tehdään seuraavia liikkeitä yhden jalan kyykkyä, avustettua pistoolikyykkyä korokkeen päällä ja pistoolikyykkyä pitäen kiinni suorana olevasta jalasta. Jos liikkuvuus on rajoittava tekijä, tulee aloitusvaiheen kesto tuplata neljän viikon pituiseksi, jotta liikelaajuudet ehtivät kaikessa rauhassa kehittyä ja aikaa jää myös muiden ominaisuuksien kehittämiseen. Kahden ensimmäisen harjoitusviikon tavoitteena on totuttaa keho yhden jalan varassa tehtyihin kyykkyihin kehittäen tarvittavia liikkuvuus- ja voimaominaisuuksia.

Avusta liikkeitä tarvittaessa joko käyttämällä vastapainoa (esimerkiksi kahvakuula), tai ottamalla käsillä tukea jostakin. Tärkeintä päästä niin syvälle kuin vain itselle mahdollista. Vertaa syvyyttä kahdella jalalla tehtävään kyykkyyn. Jos pääset pohjaan saakka tuettuna kahdella jalalla, on se usein mahdollista yhden jalan varassa. Istumakyykkyasento ensisijaisen tärkeää, joten käytä aloitusvaiheessa paljon aikaa sen kehittämiseen! Video kyykkylämmittelystä täällä.

Istumakyykkyasennon lämmittely
Yhden jalan kyykky vapaa jalka tukijalan takana 3 x 6 toistoa / puoli
Yhden jalan kyykky vapaa jalka tukijalan edessä 3 x 6 toistoa / puoli

Suorita yllä oleva harjoitus kaksi kertaa viikossa.

Jaa omia edistymisaskeliasi Instagramissa hashtagilla #pistoolikyykkyhaaste ja laita CompactFitin Instagram seurantaan @compactfit!

Lue myös Jukka Rajalan bloggaus, Supertehokas pistoolikyykky – pystytkö tähän?

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook