Movement Sysytem logo 5-2016

Mitä kaikkea vuosi 2016 tuokaan tullessaan

Posted by on / 0 Comments

 

Kirjoittaja on Jukka Rajala Movement System Metodin kehittäjä ja Movement Centerin päävalmentaja

 

 

 

Jos mediaa on uskominen, niin ei kovinkaan paljon hyvää. Saatan itse olla tyhmä, mutta mieluummin ajattelen olevani positiivinen. Jos tekee asioita joita oikeasti haluaa tehdä, lopputulokseen vaikuttaa enemmän omat päätökset ja varsinkin tekemiset kuin maailman tai Suomen taloudellinen tilanne.

Taloustilanteeseen minulla ei ole mitään annettavaa, mutta sen sijaan koen, että Suomen liikunta-alan kehittämiseen sitäkin enemmän. Olen viimeiset kolme vuotta kehittänyt CompactFitin koulutuskokonaisuutta tuoden mm. Suomen ensimmäisen kehonpainoharjoittelun koulutusohjelman Bodyweight Training Coach -koulutuksen ja ollut sitä kautta Movementin puolestapuhuja kotimaassa jo usean vuoden ajan. Paljon hyviä asioita onkin tapahtunut näiden vuosien aikana ja ilokseni olen saanut todeta, että sadat alan ammattilaiset ja asiasta muuten vain kiinnostuneet ovat löytäneet kurssit ja koulutukset. Suuri kiitos siitä!

Oma tekemiseni on jatkuvaa kehitystyötä. Mikään koulutus ei ole koskaan valmis ja oppiessani uusia asioita kiertäessäni ulkomailla eri opettajien opeissa, haluan tuoda tuon uuden tiedon jollain muotoa omiin koulutuksiini. Usein kiertokulku on vähintään yksi vuosi, koska koen kaikkein tärkeimmäksi oman ymmärryksen asiaan, jota opetan. Vain tätä kautta voi oikeasti tarjota parasta mahdollista opetusta johon itse pystyy! Suora kopioiminen ilman oman aikansa panostamista aiheeseen ei sovi ainakaan itselle. Sinänsä tässä maailmassa on kovin vaikeaa keksiä oikeasti jotain täysin uutta, jota kukaan muu ei olisi jo tehnyt, mutta silti aina voi pyrkiä tuomaan jotain omaa opittuun asiaan.

Jukka-Rajala-Personal-Trainer-Akatemia-1024x438Liikkuvuusharjoittelu ja monipuolisen liikkeen rooli on kasvanut viimeisen vuoden aikana omassa harjoittelussa ja sitä kautta ujuttanut lonkeroitaan myös koulutussisältöihin. Niillä on toki ollut oma tärkeä roolinsa BWTC –koulutuksessa jo alusta lähtien, mutta silti painoarvo on ollut jossain määrin kehonpainolla tehtävissä monipuolisissa voimaliikkeissä. Voiman ja oman kehonhallinnan roolia ei voi edelleenkään vähätellä, liikkuvuusharjoittelu eri muodoissaan on vain saanut entistä selkeämmät kasvot kokonaisuudessa. Nämä kasvot paljastan marraskuussa uuden Movement & Mobility Coach -koulutusohjelman startatessa. Koulutus tulee sisältämään paljon uutta tietoa käytännönesimerkein liikkuvuusharjoitteluun ja monipuoliseen liikkeeseen. Odotan marraskuun 14. päivää jännityksellä, mutta malttamattomana! Koulutus onkin jo täysi, joten kiitos myös siitä kaikille tulijoille, joista iso osa ilmoittautui jo ennen kuin edes tiesivät minne ovat tulossa. 🙂 Ensi vuonna koulutus saa jatko-osan, kun Level 2 järjestetään huhtikuussa ja tietysti Level 1 tullaan järjestämään uudestaan myös keväällä.

jukka-rajala-käsilläseisonta
Viime vuosien aikana olen ollut onnekas, sillä olen saanut ensinnäkin tehdä työtä jota rakastan ja jonka eteen olen valmis uhraamaan ison osan arjestani. Viimeisten vuosien aikana olen tutustunut todella hienoihin ja ammattitaitoisiin ihmisiin ja osan kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä eri muodoissa. Tuleva vuosi tulee sisältämään vielä muutaman julkaisemattoman yllätyksen, mutta aihe, josta voin jo näin syksyn kynnyksellä puhua, on Suomen Personal Trainer -kentälle tuotava uusi koulutusorganisaatio – Personal Trainer Akatemia. Olin pyöritellyt ajatusta uudenlaisesta koulutustahosta jo parin vuoden ajan ja nyt koin oikeaksi hetkeksi kerätä tuntemistani ammattilaisista parhaan mahdollisen tiimin, jonka kanssa lähden tätä kunnianhimoista haastetta viemään eteenpäin.   Tavoitteemme on tuoda Suomen Personal Trainer -alalle täysin uudenlainen meininki, joka lähtee luonnollisesti tulevien valmentajien kouluttamisesta. Olen vakuuttunut, että juuri tällä tiimillä saamme alalle sitä uutta näkemystä ja draivia mitä se mielestäni vaatii. Itse aloitin PT-työt vuonna 2004 ja tein valmentamista aina vuoteen 2013 saakka. Sittemminkin olen kyllä valmentanut yksittäisiä henkilöitä ja urheilijoita, mutta systemaattinen PT-työ on vaihtunut koulutustyöksi. Nyt minulla on entistä parempi mahdollisuus kouluttaa tulevia huippuvalmentajia Personal Trainer Akatemian kautta, tietenkään CompactFitin omia koulutuksia unohtamatta!

Tulevaisuutta en osaa ennustaa, mutta sen voin taata, että tulen tekemään kaikkeni jotta voin tarjota jatkossa entistä parempaa opetusta, valmennusta ja kouluttamista, riippumatta minkä nimen alla se tapahtuu! Piakkoin uskallan myös kertoa vielä parista ”projektista”, joita olemme eri tahojen kanssa suunnitelleet. Stay tuned!

Mukavaa syksyn jatkoa ja muistetaan pysyä liikkeellä!

Inspiroitunein terveisin,

Jukka

P.s. Tutustu PTA:n koulutustiimiin ja toimintaan osoitteessa www.ptakatemia.fi

 

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook