Movement Sysytem logo 5-2016

Kehonpainoharjoittelun erikoisleiri – Movement Weekend 2014

Posted by on / 0 Comments

Järjestimme ensimmäistä kertaa luonnollisen liikkumisen ja kehonpainoharjoittelun erikoisleirin – Movement Weekendin – Eerikkilän urheilukeskuksessa 11.-13.7.2014. Leiri sisälsi movement-harjoitteita, käsilläseisontaa, voimistelurengasharjoitteita, akrobatiaa, barefoot eli luonnollista juoksutekniikkaa ja paljon muuta. Valmentajina toimivat CompactFitin Jukka Rajala, Sami Obele ja Nora Yrjölä. Oheisessa videossa fiilistelyä leirin sisäharjoituksista Eerikkilän omalta Cross Training salilta.

Haastattelimme myös Movement Weekendiin osallistunutta CrossFittaaja Antti Kivikangasta, jonka mietteitä voi lukea alta:

Mitä fiilis jäi leiristä ja mitä oppeja se tarjosi?
“Movement weekend oli loistava. Parasta oli saada hyviä vinkkejä liikkuvuuden parantamiseksi dynaamisilla venytysliikkeillä sekä eri liikkeiden kuten käsilläseisonnan ja rengasliikkeiden progressioiden perusteita. Sain viikonlopun aikana hyvät perustiedot eri liikkeistä ja niiden harjoittelusta.”

Mikä oli mieleenpainuvin asia leirissä?
“Mieleenpainuvin asia oli se, miten hyvän ja kokonaisvaltaisen treenin saa aikaiseksi ilman mitään välineitä ja miten treenatessa pystyy myös parantamaan liikkuvuuttaan.”

Hyödynnätkö saamiasi oppeja myös jatkossa?
“Aion soveltaa oppeja myös viikonlopun jälkeen, olen harrastanut CrossFit:ä noin vuoden verran ja viikonloppuna saamani opit auttavat myös tässä lajissa kehittymistäni aivan uudella tavalla. CompactFitin julkaisemista videosta voi mukavasti kerrata joitain viikonlopun oppeja.”

Tuottiko jokin asia haasteita?
“Haastavinta viikonlopussa oli rajoitteet liikkuvuudessani ja siihen puoleen minun pitääkin panostaa jatkossa huomattavasti enemmän. Viikonloppuna opitut dynaamiset venytysliikkeet ovatkin huomattavasti tehokkaampia ja mukavampia tehdä kuin perinteiset staattiset venytykset.”

Millainen Eerikkilä oli paikkana?
“Eerikkilään oli kokoontunut todella mukava ja motivoitunut porukka. Paikkana Eerikkilä antoi loistavat puitteet tämäntyyppisen viikonlopun järjestämiseen, samalla pystyi kivasti irrottautumaan arjesta ja keskittyä vain omaan hyvinvointiin. Sää suosi ryhmäämme ja saimmekin olla ulkona suurimman osan ajasta. Eerikkilän uudessa toiminnallisessa salissa oli hyvät puitteet rengas- ja muiden sisätiloissa suoritettavien liikkeiden suorittamiseen.”

Ja ensi vuonna uusiksi?
“Osallistun mielelläni uudelleen seuraavana vuonna niin voin seurata kehitystäni ja mahdollisesti siirtyä hieman haastavampiin liikkeisiin.”

Katso myös video Movement Weekendin toisen päivän ulkoharjoituksista. Sekä lue kuntosalilla harjoittelevan Jonnan ajatukset viikonlopusta http://www.compactfit.fi/movement-weekend-2014-fiilistelya-leirilta/.

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook