Virtual Movement Coach tuo koulutuksen kaikkien saataville!

25 helmikuun, 2019

Virtual Movement Coach – verkkokoulutus

 

Vuosi oli 2013 kun järjestin Suomen ensimmäisen kehonpainoharjoitteluun painottuvan Bodyweight Training Coach -koulutuksen. Silloinen CompactFit Movement Center sijaitsi Mäkelänkadulla, josta onkin paljon hyviä muistoja.  Edelleen osa vanhoista oppilaista harjoittelee ”siellä aidollaa” Movement Centerillä, niin kuin eräs oppilaista hauskasti asian kiteytti. Nykyinen Movement Center (sijaitsee Käpylässä, Koskelantie 9) on pienestä koosta huolimatta pääkallopaikka, jossa tapahtuu jatkuvasti. Voi sanoa, että siellä luodaan uutta sukupolvea, jotka haluavat ja uskaltavat tehdä asioita erilailla!

Ensimmäisestä BWTC -koulutuksesta on jo yli 6 vuotta ja sen aikana yksittäisestä koulutuksesta on syntynyt kokonainen koulutusohjelma, joka sai jatkoa viime syksynä uuden Movement Flow -koulutuksen muodossa. Movement Coach -koulutusohjelma on itselle varmasti se tärkein ”luomus” sillä sen eteen olen vuodattanut hikeä, kyyneleitä ja pariin otteeseen vertakin. Jokainen koulutusviikonloppu olen antanut kaikkeni ja aika-ajoin olen mielestäni onnistunut erinomaisesti, joskus puolestaan kohtalaisesti. Yhdessä välissä tein(pitäisi muistaa tehdä jokaisen viikonlopun jälkeen!) tyytyväisyyskyselyitäkin ja keskiarvo oli 4,9 / 5. En ole koskaan jaksanut oikein hehkuttaa omia tekemisiäni, mutta olen kyllä luottavainen siinä, että työni olen tehnyt hyvin.

Mikään asia ei kuitenkaan saa lihaa luiden ympärille ilman muita ihmisiä. Kaikki ne sadat ihmiset jotka ovat vuosien aikana päättäneet lähteä mukaan järjestämiini koulutuksiin, ovat omalla läsnäolollaan muokanneet yhtä lailla minua ja opettamaani sisältöä. Oma ymmärrys perusteiden tärkeydestä on korostunut vuosi vuodelta ja se on tietenkin näkynyt myös tavassani opettaa. Haluan tarjota sitä, jonka koen sillä hetkellä absoluuttisesti parhaaksi mahdolliseksi tavaksi, vaikka se tarkoittaisi sitä, ettei se sovi valtavirtaan. Ja eihän se ole aina sopinut, mutta samalla kun olen hiljalleen uskaltanut pitää pääni omien näkemysten suhteen, olen myös alkanut arvostaa enemmän ja enemmän sitä mitä teen. Uskon, että jokainen intohimoisesti asiaansa uskova turhautuu välillä ympärillään tapahtuviin ilmiöihin ja itse olen tullut entistä enemmän allergiseksi kaikelle sille onttoudelle jota nykyään tarjotaan.  Välillä jopa haluaisi vain lopettaa. Sen tiedän, mikäli haluaa luoda ja saavuttaa uusia asioita, helppoa tietä ei ole. Enkä sellaista pysty kenelläkään tarjoamaan. Mikään mitä itse olen saavuttanut, ei ole tullut nopeasti. Olisi siis väärin antaa sellaista kuvaa.

Mikäli samaan aikaan luvataan nopeita JA kauaskantoisia tuloksia,  99,9% varmuudella sinua huijataan!

Otin jo kauan sitten sen asenteen, että kaikki mitä teen, tulee ensin täyttää kaikki ne kriteerit joita itse vaatisin vastaanottajan roolissa. Vasta kun tuo on kunnossa, voidaan ottaa ns. excel -taulukko kauniiseen käteen ja alkaa miettiä onko tästä liiketoiminnaksi asti.  Koulutukseni eivät ole ”helppoja”. Ne vaativat sitoutumista ja uudenlaisten näkökulmien hyväksymistä. En tarjoile helppoja vastauksia, vaan opetan niitä, jotka haluavat oppia. Olenkin ollut onnekas siinä, että koulutuksiini on löytänyt aidosti oppimisen tahtoisia ihmisiä! Moni on kokenut sanojensa mukaan pienimuotoisen valaistumisen ja ovatkin muuttaneet isolla kädellä omaa lähestymistään harjoittelua kohtaan. Ne jotka ovat uskaltautuneet päästää irti vanhasta, luoden omannäköisensä kokonaisuuden, ovat pärjänneet  erittäin hyvin ja elättävät itsensä täysin alalla,  jossa reilusti yli puolet aloittavista yrityksistä lopettaa ennen kolmatta elinvuottaan.

Erikoistumalla erotut ja erottumalla pärjäät! Kunhan erotut tavalla, joka on linjassa omien arvojesi kanssa.

Verkkokoulutukset tukemaan live-koulutuksia

Paikan päällä livenä tapahtuvaa oppimista ei korvaa mikään. Kun ihmiset ovat aidossa yhteydessä toistensa kanssa, tapahtuu asioita, joita ei voi virtuaalisesti saada aikaiseksi. 2019 aikana käynnistyvät verkkokoulutukset ovat ennenkaikkea hyvä vaihtoehto ja lisä live-koulutuksiin. Intensiiviset viikonloput ovat fyysisesti haastavia ja henkisesti kuormittavia kun asiaa tulee paljon. Verkkokoulutuksissa pystyt puolestasi annostelemaan määrän paljon tasaisemmin, joka helpottaa asioiden sisäistämistä.

Aikataulullisesti monille verkkopohjainen vaihtoehto sopii paremmin. Etenkin pohjoisessa asuvat ovat kiitelleet Virtual Movement Coachin( järjestämistä, sillä neljä reissua etelä-Suomeen vaatisi todella paljon järjestelyjä (perhe, työ, lomat jne.) ja lisäkuluja syntyy helposti useiden satojen eurojen edestä. Verkkopohjaisessa versiossa ei tule lisäkuluja ja onhan se muutenkin neljännes siitä mitä live-versio maksaa. Myös osa Movement Coachin jo aikaisemmin käyneistä ovat ilmoittautuneet mukaan, sillä onhan kertaus opintojen äiti ja toisaalta Virtual MC sisältää myös paljon extramateriaalia.

Erityisen innoissani olen tästä itse sen vuoksi, että tämä mahdollistaa jatkossa paljon helpommin koulutusten sisältöjen päivittämisen. Nimittäin tulen siirtämään kaikki koulutukset SYKE -alustalle, jonka kautta kaikki materiaali tulee jatkossa oppilaiden käytettäväksi. Tämä yhtä lailla live- ja virtual -versioissa.

Kolme eri tasoa

Huhtikuussa alkaa itse asiassa kaksi eri verkkokoulutusta joista valita ja lisäksi syksyllä lanseeraan ”Tutkimusmatkan”, johon otan hyvin pienen ryhmän, joiden kanssa aloitamme erittäin intensiivisen matkan monipuolisen liikkeen saloihin. Tämä on osittain verkossa ja osittain livenä tapahtuvaa opiskelua.

Lue lisää ja lähde mukaan:

Virtual Movement Coach 

Mobility – liikkuvuusharjoittelu

Tutkimusmatka

P.s. Joko olet hankkinut uuden Taitoa ja voimaa kehonpainoharjoittelulla -kirjan?

 

Kirjoittaja: Jukka Rajala