Movement leviää Etelä-pohjanmaalle!

1 heinäkuun, 2018

Lähes 20 vuotta pääkaupunkiseudulla asumista vaihtuu pian maaseudun rauhaan, kun Movement Jalasjärvi käynnistää toimintansa Etelä-pohjanmaan sydämessä! Mitä muutoksia muutto tuo mukanaan?

Movement Center elää ja kukoistaa!

Aivan ensimmäiseksi mainittakoon, ettei Käpylän Movement Centerin toiminta ole lopettamassa! Moni oppilas ehti lyhyen hetken jo murehtia, että eihän vain rakas sali lopeta. Ei lopeta missään tapauksessa ja syksylle on tulossa paljon uutta mielenkiintoista. Elokuussa on paluu normaaliin lukujärjestykseen ja starttikurssit alkavat myöskin silloin. Elokuun starttikurssi onkin täynnä jo tässä vaiheessa, joten hyvällä omallatunnolla voi todeta Movement -ideologian olevan vain ja ainoastaan nousussa, josta en voisi olla onnellisempi! Se nimittäin tarkoittaa sitä, että koko ajan kasvava määrä suomalaisia pääsee kokemaan monipuolisen liikkeen tehokkuuden ja samalla se tarkoittaa sitä, että ala tarvitsee ammattitaitoisia valmentajia lisää.

On ollut hienoa seurata miten olemme parin vuoden aikana pystyneet luomaan yhteisön, jossa jokainen saa energiaa toisiltaan jaksaen harjoitella määrätietoisesti läpi vuoden, tukien toisiaan ja saaden tukea toisiltaan. Movement Centeristä on muodostunut paikka, jossa epäonnistumisetkin ovat mahdollisuuksia. 🙂  Tästä nöyrä kiitos kaikille oppilaille ja tietenkin jokaiselle valmentajalle, joka on antanut itsestään kaiken!

Oma matkani jatkuu nyt kotiseudulle Jalasjärvelle, johon avaamme parhaimman puoliskoni – Hanna Härkösen – kanssa uuden Movement Centerin. Siellä tulemme tarjoamaan samaa laadukasta valmennusta  ja toki tulen jatkamaan valmentamista Käpylässä, jossa tulen pitämään myös Movement Coach -koulutukseni normaaliin tapaan.

Mistä syntyi idea muuttaa landelle?

Olemme asustelleet viimeiset vuodet Kauniaisissa, joka on mukavan etäisyyden päässä Helsingistä, mutta silti tarjonnut riittävän rauhan myös minunlaiselle maalaispojalle. Molemmat arvostamme luontoa ja rauhaa ja yleensä vapaina viikonloppuina olemmekin suunnanneet mökille. Sinne vain ajaa sen verran monta tuntia, joten aivan joka viikonloppu matkaa ei jaksa alkaa taittaa.

Hanna on usein puhunut toiveestaan elää maalla. Kaupungissa asuminen ei ole koskaan houkuttanut ja minun lapsuuden kodissani käydessämme, rauha täytti aina molempien kehon ja mielen. Tästä alkoi hiljalleen rakentua ajatus muutosta Jalasjärvelle. Siellä voi elää rauhan keskellä, luoden uutta ja nauttia luonnosta joka alkaa heti kun oven avaa. Itselle se kaikki on toki tuttua ympäristöä, mutta silti se tulee olemaan itsellekin täysin uusi kokemus. Monenlaisia suunnitelmia jo onkin mitä kaikkea haluamme siellä tehdä. Metsässä hengailun lisäksi yksi uusi harrastus jonka haluamme aloittaa on ratsastaminen. Onneksi heppoja on aina naapurista lähtien ja tallejakin Jalasjärvellä on useampi, joten aloittaminen ei ainakaan sen takia jää. Innolla odotan tätä kaikkea ja hienoa päästä asumaan omaan lapsuuden kotiin, jota tulemme tässä samalla pistämään kuntoon. Alkuun pihamaa ja katsoo sitten haluaako vielä sisälle tehdä jotain. Vanhempani ovat siellä juuri remontoineet lattiat ja seinät joten hyvässä kunnossa se on jo valmiiksi!

Movement Jalasjärvi

Aivan ensimmäinen asia jota molemmat mietti, oli se, että missä pääsee harjoittelemaan. Oma tila harjoitella tulikin nopeasti yhdeksi kriteeriksi ja yhtä nopeasti aloimme miettiä mahdollisuutta valmentaa siellä myös muita kuin itseämme.  Movement Jalasjärvi tulee tarjoamaan alkuun paljon erilaisia kursseja ja workshoppeja, sekä myöhemmässä vaiheessa kasvavassa määrin myös viikkotunteja. Toivon mukaan oppilaiksi tulee paikallisten lisäksi porukkaa koko Etelä-pohjanmaan alueelta, sillä nyt on hyvin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tämän tyyliseen valmennukseen / opetukseen mukaan. Kyselyjä onkin jo tullut etenkin Seinäjoen alueelta ja tulemme kyllä Hannan kanssa järjestämään eri tapahtumia pitkän lähiseutuja.

Kehonpainolla harjoittelu ja monipuolinen liike tulevat olemaan kantavia teemoja. Uutena ”lajina” mainittakoon tankotanssi, jonka opettamisesta vastaa Hanna. Itsellä tästä ei ole kokemusta, mutta harjoittelu alkaa heti kun tangot saadaan asennettua! Muuten sisältö tulee seuraamaan samaa toimivaa mallia joka on jalostunut nykyiseen muotoonsa Käpylässä. Itse henkilökohtaisesti tulen käyttämään valtaosan ajastani uusien ideoiden ja näkökulmien kehittämiseen ja parhaimmat ideat tulevat varmasti näkymään myös Käpylässä, sekä omissa koulutuksissani. Koen että ilman tätä panostamista, homma alkaisi toistaa itseään ja silloin on vaikea tarjota oppilailleen parasta. Rutiinit ovat hyvästä, mutta rutinoituminen taannuttaa ja siihen en halua omassa työssäni ajautua! Pieniä muutoksia tulee sisältöön heti kättelyssä ja sisältöön pääsee tutustumaan tarkemmin täällä.

 

Haluatko järjestää workshoppeja, tai kursseja?

Tulemme tulevan syksyn ja kevään aikana järjestämään erilaisia workshoppeja Etelä-pohjanmaan alueella ja mahdollisesti hieman kauempanakin. Jos sinua kiinnostaa järjestää vaikkapa käsilläseisonta-, tai liikkuvuusharjoittelu -workshop omissa tiloissasi omalle porukallesi, ole rohkeasti yhteydessä

Myös useamman viikon kestävät kurssit ovat mahdollisia ja Hanna tulee järjestämään lapsille omia tapahtumia. Tähän hän on kehittänyt oman Tietoinen Temmellys -konseptin.

Esimerkkejä workshopeista ja kursseista:

  • käsilläseisonta
  • liikkuvuusharjoittelu
  • movement
  • urheilijan monipuolinen liike ( kouluttajat Jukka Rajala ja Vesa Kuparinen)
  • tankotanssi
  • voimaharjoittelu omalla kehonpainolla (GTS = Gymnastic Stregth Training)
  • palauttava liike ja rentoutuminen
  • terve ja vahva selkä
  • voimaharjoittelun perusteet

Muun muassa tällaista tarjontaa löytyy meidän ammattitaitoiselta tiimiltä ja luonnollisesti kaikki on räätälöitävissä sinun tarpeiden mukaan. Workshopit ovat yleensä 1-2 -päiväisiä ja kurssit puolestaan 6-10 viikon pituisia.

Haluatko perustaa oman Movement Centerin?

Etsimme muutamaa yrittäjää eri puolin Suomea, jotka haluaisivat olla osa Movement Center -yhteisöä. Olemme rakentaneet toimivat tuntimallit, joista löytyy kaikki materiaali tarkkaan videoituna. Mukaan lähteminen vaatii kokemusta tämän tyylisestä harjoittelutavasta ja vähintään yhden valmentajan tulee olla käynyt Movement Coach -koulutuksen. Tästä kuitenkin voidaan keskustella, sillä ymmärrys monipuolisesta liikkumisesta ei ole kiinni pelkästään siitä, mitä koulutuksia taustalta löytyy. Haluamme löytyy Suomesta henkilöitä, joille tämä on kutsumus!

Jos koet, että tämä voisi olla sinun juttu, ole meihin yhteydessä yllä olevan sähköpostin kautta tai soita minulle numeroon 0400866072.  (Kannattaa jättää viesti, mikäli en vastaa!)

Kyse EI ole konseptista, sillä emme usko tämäntyylisen harjoittelun toimivan liian tarkkojen raamien sisällä. Saat kuitenkin koulutuksen lisäksi tarkat tuntirakenteet ja niihin toimivan tavan soveltaa kehittämiämme työkaluja käytännössä.  Voit päättää itse miten kattavan tuntirakenteen otat käyttöösi. Hinnoittele menee sisällön laajuuden mukaan.

Aloitamme kouluttamisen loppuvuodesta 2018 ja tuntien aloitus olisi silloin mahdollista keväällä 2019. Jos kokemusta on jo taustalla, valmentamisen Movement Centerin systeemin mukaan voi aloittaa mahdollisesti jo nopeammin. Suosittelen kuitenkin vähintään 3-4 kuukautta intensiivistä asioiden sisäistämistä ennen varsinaista aloitusta. Kouluttamisesta vastaa minun lisäksi Käpylän salia johtava Tuomas Katila.  Tarkempia tietoja saa olemalla meihin yhteydessä. Otamme vain muutaman toimijan mukaan yhteisöömme ja toiminnan ”luonne” tulee sopia kokonaisuuteen. Kyseessä on ennenkaikkea ryhmävalmennus, joten ryhmäkoot eivät voi olla tällaisessa valmennuksessa kovin suuret.

Kiitos kun jaksoit lukea ja muistetaanhan pysyä liikkeellä!

 

P.s. Lähde mukaan 27.-29.8. järjestettävään Movement Weekendiin Eerikkilän Urheiluopistolle!

 

Kirjoittaja: Jukka Rajala