Kaaoksesta kirkkauteen – harkitulla harjoittelulla parhaat tulokset!

24 maaliskuun, 2020

Vaikka elämme tällä hetkellä aikamoisessa kaaoksessa, tämä artikkeli ei käsittele Koronavirusta, vaan jotain paljon mielenkiintoisempaa ja elämäämme positiivisella tavalla vaikuttavaa. Kirjoituksessa kerron taidoista ja niiden oppimisesta, sekä siitä miksi meidän tulisi opetella itselleen vaikeita asioita. Mitä taitoharjoittelussa tulisi huomioida ja mitkä asiat usein ovat este kehittymiselle? Ovatko ne geenit, vai ehkäpä jotain muuta? Miten Homo Sapiensista tulisi Homo Exercens?

Etunojapunnerrukset rakentavat pohjan kaikille työntäville liikkeille

22 helmikuun, 2020

Hyvin usein tilanne punnerrusten suhteen on se, että liike tiedetään kyllä nimeltä, mutta sen syvällisempään taidolliseen pohdintaan harvempi on päässyt altistumaan. Hyvin usein, tai lähes aina, jopa tästä perusliikkeeksi luonnehdittavasta harjoitteesta on löydettävissä tärkeitä yksityiskohtia jopa hyvin kokeneiden harjoittelijoiden kanssa, joiden avulla etunojapunneruksen hyötyjä pystytään optimoimaan. Aloittelijoille näiden yksityiskohtien opettelu ja ymmärtäminen ovat ensisijaisen tärkeitä. Miten edetä tietämisestä ymmärrykseen?

Onko lapojen elevaatio vai depressio tärkeämpi voimaharjoittelussa?

15 tammikuun, 2020

Jos varsinainen olankohautusliike jätetään laskuista pois, jäljelle ei jää montaa tilannetta jossa lapojen elevaatio olisi toimivin liikestrategia voimaharjoittelussa. Tilanteita joissa elevaatio on mukana liikkeessä on muun muassa olympianostot ja käsilläseisonta. Olankohautus toimii myös silloin kun valmentaja kysyy miksi et venytellyt illalla niinkuin sovittiin. Mutta missä sitä depressiota vaaditaan?

Kahvakuulilla tehoa harjoitteluun

6 tammikuun, 2020

Mikä on teknisesti riittävän helppo liike, luonteeltaan ballistinen ja mahdollistaa melko vähäisellä harjoitteluhistorialla nopean liikkeen? Voin antaa vihjeen. Se ei ole takaperin voltti, tai painonnoston tempaus.  Kahvakuulilla harjoittelussa yksi liike on ylitse muiden ja se on Etuheilautus( Eng. Swing). Heilautusta voidaan tehdä kahdella kädellä, yhdellä kädellä, räjähtävästä, taloudellisesti, hard styleen ja soft styleen. Oli tyyli mikä tahansa, niitä yhdistää seuraavat seikat

Päätös – kaikki lähtee tunteesta ja päätyy tunteeseen – osa 2

29 joulukuun, 2019

Pitkäksi venyneen artikkelin toinen osa.

Päätös -kaikki lähtee tunteesta ja päätyy tunteeseen

Miksi teemme päätöksiä ja lupauksia? Ainakin yksi syy löytyy halusta saada muutoksia johonkin asiaan elämässä. Kaikkea tekemistä ohjaavat tunteemme, jopa niitä kaikkien arvostamia “järkityyppejä”. Oli kyse näläntunteesta, tai tunteesta että nyt en halua enää elää näin(tehdä liikaa töitä, syödä epäterveellisesti, olla liikkumatta, treenata liikaa vaikka kävelykin sattuu ja väsyttää…), kaikki lähtee tunteesta ja päätyy tunteeseen. Onko kyse aivoissa tapahtuvien hermoyhteyksien(synapsien) aktiivisuudesta, jotka välittäjäaineiden kuljettamina aikaansaavat kehossa hormonaalisen prosessin, josta syntyy epämieluisa olotila, johon haluamme muutoksen? Vai jotain muuta? Miksi jotkin asiat ovat todella helppo pitää elämässä mukana ja toiset taas tuntuvat vaativan kaiken vapailla olevan energian, jotta uudenlaisesta tavasta elää elämäänsä tulisi osa itseään?

Movement Coach -koulutusohjelma – mistä siinä on oikeasti kyse?

18 marraskuun, 2019

Saan harvemmin negatiivista palautetta koulutuksistani. Itseasiassa en muista yhtään tapausta, että minun vetämästä koulutuksesta olisi tullut palautetta tyytymättömyydestä. Uskon tämän johtuvan siitä, että pistän itseni täysillä likoon kussakin koulutuksessa ja pyrin tekemään parhaani kuhunkin tilanteeseen sopivalla tavalla. Joskus onnistun erinomaisesti, aina en,mutta parhaani yritän. Sain poikkeuksellisesti palautetta, en koulutuksesta, vaan siitä millaisen mielikuvan koulutuksesta luon omilla postauksilla. Kyseessä ei siis ollut ollenkaan negatiivinen palaute, mutta silti erittäin rakentava ja tärkeä aihe, jota olen toki itsekin useaan otteeseen pohtinut. En ihmettele jos jollain tulee fiilis että Movement Coach -koulutusohjelma on vain haastavien taitojen opettelua. Näin ei kuitenkaan ole, joten mistä oikeasti on kysymys? 

Eristävän liikkeen kautta kohti isompaa kokonaisuutta

11 lokakuun, 2019

Eristetty liike kertoo harvoin totuutta kyvystä tuottaa taloudellista ja tehokasta liikettä.  Lihasten kyky jakaa kuormitusta mahdollisimman laajasti on elinehto sille, ettei rasitus käy missään kohdassa kehoa liian suureksi.  Kukin lihas omaa tietyn roolin, jossa se ensisijaisesti toimii, mutta liikkumiskyvyn kannalta yksittäiseen lihakseen keskittyminen ei välttämättä avaa tilannetta sillä laajuudella kuin olisi tarpeen.  

monipuolinen liike edellyttää perusliikemallien hyödyntämistä

29 huhtikuun, 2019

artikkelisarjan kolmannessa osassa nivotaan kokonaisuus yhteen ja mietitään samalla mitä muuta kyykkyjen lisäksi olisi hyvä harjoittelusta löytyä. Onko mahdollisesti jotain, mitä pelkällä kehonpainolla ei voi tehdä?

Mistä kyykyssä on kyse -osa 2

23 huhtikuun, 2019

Kyykkyartikkelin toisessa osassa pohditaan erilaisten vammojen vaikutusta kykyyn laskeutua syvään asentoon ja katsotaan mitä varsinainen voimaharjoittelu kyykyn näkökulmasta vaatii.

Mistä kyykyssä on kyse?

Onko kyykky ihmiselle luonnollinen asia? Tähän suoraan kysymykseen itselläni ei ole kuin yksi suora vastaus ja se on kyllä! Täysin eri keskustelunaihe on, kykeneekö kaikki laskeutumaan syvään kyykkyasentoon. Näin ei missään tapauksessa ole ja osalla se saattaa aiheuttaa jopa lisää ongelmia. Mistä kyykyssä on oikeastaan kyse ja onko raskaiden kuormien liikuttelulla mitään tekemistä sen kanssa, mitä ihminen on tehnyt jo satojentuhansien vuosien ajan?  Tähän aiheeseen tulen pureutumaan kolmiosaisen artikkelisarjan aikana.

Miten syvälle olet valmis sukeltamaan?

20 maaliskuun, 2019

Valmentajan ei tarvitse tietää kaikkea kaikesta.  Törmään usein tilanteeseen, jossa murehditaan asiaa, joka ei enää kuulu omaan työnkuvaan. Jos olen valmentaja / personal trainer, minulla ei tarvitse olla samoja taitoja, kuin fysioterapeutilla. Sama pätee päinvastoin ja valmentajana pystyn antamaan oman erikoisosaamiseni kautta oppilailleni juuri sitä mitä he minulta tarvitsevat...

Panosta perusteisiin ja nosta tasoasi!

Jos haluat nostaa tasoasi, panosta perusteisiin. Jos haluat olla jossain todella hyvä, ole määrätietoinen! Käsilläseisonta, nojavaaka ja moni muu haastava liike olisi kivaa osata, mutta perusteet on pistettävä ensiksi kuntoon...

Erikoistumalla erotut!

Kehonpainoharjoittelu, liikkuvuusharjoittelu ja syvällisempi ymmärrys monipuolisesta liikkeestä kasvattavat rooliaan koko ajan valmentamisessa.  Varsin monitahoinen aihe vaatii kuitenkin taustalle laaja-alaista ja riittävän syvälle pureutuvaa osaamista. Tarkoituksenmukainen opiskelu on elinehto kokonaisuuden hahmottamisessa...

Virtual Movement Coach tuo koulutuksen kaikkien saataville!

25 helmikuun, 2019

Uudet verkkokoulutukset ovat täällä! Mitä kaikkea on tarjolla ja miten ne ovat saaneet syntynsä?

Mihin suuntaan tavoitteesi ohjaa sinua?

10 lokakuun, 2018

Mitkä tavoitteet ohjaavat päätöksiäsi?Mihin suuntaan sormi näyttää?  Pian tulee 10 vuotta täyteen siitä kun oma kiinnostuksen kohteeni alkoi siirtyä kahvakuulista kohti omalla kehonpainolla tehtävää harjoittelua. En tiennyt tarkalleen mitä se todellisuudessa oli ja vielä vähemmän minulla oli käsitystä siitä, miksi se voisi olla parempi / tehokkaampi / mielenkiintoisempi kuin jokin muu. Kerron lyhyesti tästä matkasta ja etenkin siitä, mikä on ollut tärkein oppini...  

Onko synnynnäistä lahjakkuutta olemassa?

16 syyskuun, 2018

On mielenkiintoista miten me puheissamme korostamme kovan työn ja määrätietoisen tekemisen merkitystä, mutta usein vähintäänkin alitajuisesti ja aivan viimeistään tekosyitä etsiessä, nostamme esiin luonnonlahjakkuuden ja synnyinlahjana saadut geenit. Missä vaiheessa luovumme ajatuksesta että kaikki merkittävä on saavutettu kovalla työllä ja valitsemme helpon vastauksen nostamalla pakasta lahjakkuuskortin?

Movement leviää Etelä-pohjanmaalle!

1 heinäkuun, 2018

Lähes 20 vuotta pääkaupunkiseudulla asumista vaihtuu pian maaseudun rauhaan, kun Movement Jalasjärvi käynnistää toimintansa Etelä-pohjanmaan sydämessä! Mitä muutoksia muutto tuo mukanaan ja mitä kaikkea uutta tulevaisuus tarjoaa? Lue lisää...

Haluan luoda uutta! Mitä MacGyver tekisi?

16 kesäkuun, 2018

Onko intuitiolla roolia harjoittelussa ja onko oma päänsisäinen dialogi ylipäätään sellaista luotettavaa materiaalia, johon kannattaisi luottaa? Omaa tekemistä saattaa joskus rajoittaa ajatus siitä, että joku on kuitenkin jo tämän keksinyt, joten miksi vaivautua. Ohjaako sinua ajatus why bother, vai why not?

pääsetkö syvään kyykkyyn?

13 kesäkuun, 2018

Ei ole itsestäänselvyys, että 10-15 -vuotias nuorukainen pääsisi vaivatta pohjaan saakka ja sieltä ylös. Puhumattakaan meistä aikuisista, joilla elämän sietämätön keveys alkaa näkyä monin eri tavoin toimintakyvyssä. Pakottamista en suosittele ja jokaisen meistä ei tarvitse saada pakaroita lattiaan saakka.

Osaatko punnertaa oikein?

Perusliike ei ole synonyymi helppoudelle. Etunojapunnerrus on itseasiassa melko haastava liike ja monelle se saattaa tarjoilla haasteita pitkäksikin aikaa.

Mind is Full, less information

11 kesäkuun, 2018

Oppimisen kiertokulku on aika-ajoin niin puristavaa, että tuntuu ettei henki kulje. Informaatiota eri asioista on käytännössä enemmän mitä yksi ihmismieli pystyy käsittelemään ja samaan aikaan vallalla oleva, informaation keräämisen kulttuuri tuntuu joskus synnyttävän asian ympärille ilmatiiviin kuplan, jonka sisällä hengitetään alati myrkyllisemmäksi muuttuvaa ilmaa.

Leipätyöstä kohti kutsumusta!

7 kesäkuun, 2018

Laskut pitäisi saada maksettua ja olisi kivaa jos jotain jäisi sukanvarteenkin, jotta voisi vapaa-ajalla tehdä jotain itselle mieluista. Tätä moni yrittäjä ja ammattitaitoaan muiden käyttöön tarjoava miettii. Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka moni meistä tietää jo hyvin aikaisessa vaiheessa tarkalleen mitä elämässään haluaa tehdä. Kuinka monella on kuviot selvillä jo hyvissä ajoin miettiessään opiskelupaikkaa ja sieltä aikanaan matkalla kohti työelämää?

Se joka ei osaa, opettaa. Huonosti!

5 kesäkuun, 2018

Kulunut sanonta, joka ei mielestäni voisi olla enempää väärässä. Tätä kuulee käytettävän hyvin useasti, monissa tilanteissa toivon mukaan vitsinä, mutta usein tuntuu että sen taakse on helppo verhoutua kun oma intohimo itsensä kehittämiseen lopahtaa.

Ympäristön vaikutus ohjaa tekemistäsi enemmän kuin luulitkaan

1 kesäkuun, 2018

Muistan vuosituhannen vaihteessa, kun aloin hiljalleen siirtyä peruspuntista junttaamisesta muunlaiseen nostamiseen. Alkuun tulivat kahvakuulat uutena juttuja ja myöhemmin kehonpainoharjoitteet eri muodoissa. Kuntosali jossa kävin, omasi muutaman kuulan, mutta koska kuulat olivat suoraan sanottuna surkeat, vein sinne omat kuulani ja sanoin, että näitä saa muutkin nostella...

Pistä tavat tekemään sinulle töitä!

26 toukokuun, 2018

Tavoitteissa on sellainen jännä piirre, että jos niihin asennoituu tietyllä mentaliteetilla, ei oikeastaan ole niin väliä saavuttiko sen vai ei. Olen monesti pohtinut tätä aihetta ja syytä sille, miksi sitä jaksaa tietyissä asioissa puskea silloinkin kun monessa muussa jutussa olisi varmuudella luovuttanut jo ajat sitten.

Movement 2020